Lesgeven: wetenschap en kunst

Wat maakt lesgeven zo moeilijk? Het combineert wetenschap en kunst.
Hoe je effectieve lessen maakt, is de kernvraag van het boek ‘Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek’.

De auteurs geven uitleg bij twaalf instructieprincipes. Ze verklaren vanuit wetenschappelijk onderzoek waarom die principes werken en ze geven voorbeelden hoe deze principes toe te passen in de klas. Ze kregen daarbij hulp van een heleboel leraren die met praktijkvoorbeelden illustreren hoe ze aan de slag gingen met de principes.

Op deze site vindt u meer informatie en kunt u (gratis) het boek downloaden.
Een must read voor iedereen die met lesgeven in de breedste zin te maken heeft.

Een eigen diplomastructuur voor uw branche

Een diplomastructuur is een samenhangend stelsel van opleidingen, naast of aanvullend op het reguliere beroepsonderwijs. Hierin kunnen complete beroepsopleidingen zijn opgenomen, maar ook cursussen en workshops waarin actuele ontwikkelingen in het beroep aan de orde komen. Belangrijk verschil met reguliere beroepsopleidingen: u heeft als branche de volledige regie.

 

De grote voordelen van een eigen diplomastructuur voor de branche zijn:

  • Duidelijkheid
  • Focus op het vak
  • Flexibiliteit

 

ISEO Consult hielp al verschillende branches op dit vlak. We helpen u bij het opzetten van een eigen diplomastructuur en ondersteunen bij de implementatie en de selectie van geschikte partners voor de uitvoering. Meer over de mogelijkheden vindt u in onze whitepaper.

Bewijsstukken in het mbo

Mbo’ers zijn goud waard voor onze maatschappij!

Gelukkig zijn er steeds meer manieren waarmee mbo’ers hun kracht kunnen aantonen. Het ministerie van OCW heeft helder in kaart gebracht met welke bewijstukken mbo’ers het werkveld op kunnen. In dit overzicht staat een duidelijk uitleg over het mbo-diploma, mbo-certificaat en de mbo-verklaring.